Webradio Engelse Koormuziek
Misschien kijkt u wel eens naar 'Songs of Praise' op de BBC of misschien herinnert u zich het huwelijk van Prins William destijds. Of het overlijden van Queen Elizabeth nog niet zo lang geleden. Dan weet u hoe prachtig Engelse koormuziek kan zijn. De meerstemmige melodieën van de hymns, maar ook de feestelijk plechtige koorgewaden maken het een bijzondere ervaring. De Anglicaanse Evensongs zijn eveneens een prachtige ervaring om mee te maken.

Het Choir of King's College Cambridge is misschien wel het beste voorbeeld van de indrukwekkende, eeuwenoude Engelse koortraditie. De wortels van het ensemble liggen in de vijftiende eeuw, toen Henry VI een jongenskoor oprichtte om dagelijks in zijn kapel te zingen. Inmiddels is het dertigkoppige ensemble wereldwijd geliefd, hoewel het niet vaak concerten buiten Engeland geeft.

De lange en geliefde Engelse koortraditie is niet alleen in ere gehouden door de fantastische koren die het land voortbracht, ook veel componisten zorgden voor uitbreiding en vernieuwing van het repertoire. Charles Parry, wiens stijl stevig is beïnvloed door Bach en Brahms, en Charles Stanford behoorden eind negentiende eeuw tot de muzikale vaandeldragers van hun land. Leerling Vaughan Willams groeide zelfs uit tot een van de belangrijkste componisten die Engeland ooit heeft gekend. En ten slotte kunnen natuurlijk ook John Rutter en Herbert Howells niet ongenoemd blijven.

Via de button "muziek afspelen / favorietenlijst maken" kunt u zelf uw favoriete muziek uitzoeken en eventueel in een favorietenlijst plaatsen. En daarna genieten van de mooie koormuziek in digitale kwaliteit!

Veel luisterplezier! 

Koor Cambridge


Kings Chapel


Winchester Chapel


John's Choir

Kings Chapel

Uitleg over muziek afspelen Speellijst en de favorietenlijst:

Via de tab 'titels' kunt u door de muziek bladeren en deze afspelen.
Als u bij een titel op het rechter vakje klikt, plaatst u deze titel in uw favorietenlijst. In het vakje verschijnt dan een sterretje. Als u nogmaals op het sterretje klikt, verdwijnt de titel weer uit de favorietenlijst.
De favorietenlijst wordt alleen opgeslagen op uw huidige device.

Via de tab 'favorieten' kunt u dan uw eigen favorieten afspelen. Bovenaan kunt u uw favorietenlijst weer leeg maken. U kunt ook op een sterretje klikken om een titel te verwijderen.

Een erg krachtige zoekfunctie vindt u via de tab 'zoeken'. Ook hier kunt u titels toevoegen aan uw favorietenlijst.


King's Chapel Cambridge


King's College Choir